miercuri, 28 iulie 2010

TOCANITA DE CARTOFI CU KAISER

Tocanita de cartofi se face destul de repede si este foarte gustoasa.
Avem nevoie de ceapa, kaiser, ardei gras, cartofi, leustean, ardei rosu macinat, rosie, sare si piper.

Incepem cu prajirea in foarte putin ulei a kaiserului taiat felii. Dupa ce se rumeneste bine, se scoate din oala si se tine la cald.


In acelasi ulei am calit ceapa si ardeiul gras taiate marunt.
Am adaugat putin gogosar macinat pus in sare pentru iarna.

Dupa ce am calit vreo 2 minute ceapa si ardeiul, am pus cartofii taiati cubulete.
Doua fire de leustean dau un gust exceptional tocanitei.
Am condimentat cu sare si piper(atentie la sare: kaiserul si gogosarul macinat sunt sarate)
Am taiat marunt o rosie decojita si am adaugat-o in tocanita la jumatatea timpului
de fierbere.

Inainte de a inchide focul, am pus kaiserul prajit la inceput. A mai fiert vreo 3 minute si
iata... ce a iesit.





sâmbătă, 24 iulie 2010

RULADA DE PUI CU CASCAVAL

Rulada de pui este foarte buna si se poate umple cu multe ingrediente. Astazi am facut cu cascaval si ardei kapia.
Am dezosat un piept de pui si l-am taiat felii. Am batut fiecare felie in punga de plastic pentru a nu se rupe. Le-am condimentat cu sare si piper.
La fiecare bucata de carne am folosit un bastonas de cascaval (lung cat latimea feliei de carne, pentru a nu iesi afara) si o felie de ardei kapia. Le-am rulat cat mai strans si la capete le-am inchis ca pe sarmale.



Fiecare rulada am dat-o prin faina, ou batut cu sare si ierburi Provence si apoi prin pesmet. Eu folosesc combinatia faina-ou-pesmet pentru ca nu se desfac in momentul in care se prajesc.


Le-am prajit la foc mic pentru a se patrunde foarte bine.


La pranz le-am servit alaturi de cartofi piure si salata de castraveti.


luni, 19 iulie 2010

ARDEI SI DOVLECEI UMPLUTI

Aveam pofta de dovlecei umpluti, iar sotulica de ardei. Asa ca am facut un cocktail de ele.
Am amestecat oarece carne de porc macinata cu ceapa tocata marunt, gogosar macinat(pus peste iarna), patrunjel, sare, piper, vegeta,orez. Ardeii si dovleceii i-am curatat si spalat, si m-am apucat de umplut.



I-am randuit frumos in oala, am pus cateva felii de sunca de casa pentru o savoare de afumatura, si 3 fire de leustean.





Totul am acoperit cu bulion indoit cu apa si o lingurita de zahar. Peste o ora mi-am chemat sotul la masa.

Ardeii lui sotulica in baie de bulion...


...si dovleceii mei acoperiti din plin cu iaurt.





duminică, 11 iulie 2010

PUI CU IERBURI PROVENCE


Astazi nu am avut chef sa bucataresc, asa ca am facut repejor o friptura la cuptor.Am luat doua pulpe superioare pe care le-am condimentat cu ierburi de Provence, sare, usturoi si boia pentru un strop de culoare. Intr-o tava de yena cu capac, am pus pulpele, putin ulei si vin alb. Le-am dat la cuptor pentru 20 min, acoperite.

Intre timp am curatat 3 cartofi si i-am taiat sferturi. Un catel de usturoi l-am maruntit si l-am amestecat cu cartofii.

I-am amestecat intr-o baie de condimente: sare, piper, ierburi Provence si boia dulce.

Dupa 20 min, am adaugat cartofii peste carne si o rosie taiata cubulete.

Totul a mers la cuptor pentru inca 45 min, acoperite, si 10 min fara capac.
Nu pot sa va spun ce mirosuri si arome mi-au umplut bucataria.
Si totul a fost delicios alaturi de o salata de castraveti.






TIRAMISU

Ieri am avut niste musafiri. Am facut rapid un platou taranesc(carnat de casa, sunca, slaninuta, rosii, telemea, ardei, castraveti), dar trebuia si ceva dulce. M-am gandit la un Tiramisu, care se face foarte repede si este delicios. Si sa stiti ca a avut succes.
Pentru un Tiramisu rapid(nu se fierbe nimic) avem nevoie de:
- o frisca mica
-o cutie de crema mascarpone(250 gr)
-2 oua
-4 linguri zahar
-piscoturi
-cafea pregatita
-putin lapte


Incepem prin a bate frisca. Dupa ce s-a batut foarte bine, se adauga crema mascarpone(tinuta inainte la temperatura camerei vreo 15 minute; eu am ars un mixer pentru ca am pus-o direct de la frigider). Se mai bat impreuna pana se incorporeaza in frisca. Apoi am adaugat cele doua oua si 4 linguri de zahar si le-am mai batut pana nu s-a mai simtit zaharul si a devenit foarte spumoasa.

Crema am lasat-o la frigider pana am pregatit cafeaua.
Eu prefer sa pun putin lapte in cafea, pentru ca nu sunt bautoare de cafea. Se mai poate pune putin coniac in loc de lapte sau esenta de rom. Depinde de gustul fiecaruia.



Incepem cu primul rand de piscoturi, care se dau prin cafea. Eu le trec doar prin cafea pentru ca piscoturile sunt subtiri si se inmoaie prea tare. Apoi am pus primul strat de crema. Si tot asa pana am terminat piscoturile si crema. Ultimul rand de sus trebuie sa fie crema.

Am aruncat ceva cacao deasupra. Se poate pune si cafea sau ciocolata rasa.Dupa preferinte.
Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la frigider cel putin 4-5 ore. Peste noapte este cel mai bine.

Si dupa ce au trecut musafirii pe la noi...ce a mai ramas



sâmbătă, 10 iulie 2010

CIORBITA DE SOMON

Mi se facuse pofta de o ciorbita usoara si care sa ma racoreasca pe caldura asta. Si pentru ca aveam 2 rondele de somon in congelator, am incropit rapid o ciorbita.
Pe langa somon am mai folosit niste morcovei, ceapa verde, vreo 2 cartofi noi, o legatura de marar, cateva frunze de telina, orez, ardei macinat(pus peste iarna), smantana, foi de dafin, sare si piper, un ou, iar la sfarsit putin bors pentru acrire.




Am taiat marunt ceapa, morcovii si cartofii. In apa care deja fierbea, am pus legumele si foile de dafin.


Am adaugat ardeiul macinat.


In timp ce fierbeau legumele, am pregatit somonul si legatura de marar si telina. Pestele l-am rupt in bucati, iar mararul si telina le-am maruntit. Cand legumele s-au fiert, am adaugat somonul si verdeata. Pestele nu trebuie sa fiarba mai mult de 8-10 minute.


La sfarsit am batut un ou cu 2 linguri de smantana. Pentru a nu se taia smantana in momentul in care se pune in ciorba, se lungeste cu zeama de la ciorba, si apoi se pune in oala.
Am sarat si piperat dupa gustul meu si am adaugat bors pentru a o acri.



Mie personal, imi place acrita si cu iaurt, dar lui sotulica nu. Asa ca, fiecare si-a facut gustul final in farfurie.

Este o ciorbita delicioasa si sanatoasa. Va doresc pofta buna daca va incumetati sa o incercati.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...