marți, 30 noiembrie 2010

SUPA DE GAINA CU GALUSTE DE GRIS

Sotul meu ma innebuneste cu "botisorii". Asa spune el galustelor de gris.
Asa ca, duminica trecuta am facut supa de gaina cu galuste de gris.


Ingrediente: un piept de gaina(crescuta la tara cu porumb si grau, si nu concentrate), o legatura de zarzavat, ceapa, gogosar, telina, sare, piper.
Eu fac supa in oala sub presiune pentru ca fierbe mai repede. Toate ingredientele se pun in oala(ceapa am lasat-o intreaga si gogosarul taiat in jumatate), sare si piper si apa cam trei sferturi din oala. Am lasat la fiert cam o ora si jumatate deoarece gaina fierbe mai greu.
Dupa fierbere, se strecoara supa si se pregatesc galustele.
Se bat 2 oua cu sare si piper si se amesteca cu gris(am avut oua mari asa ca am folosit cam 6 linguri de gris pentru un ou). Metoda de verificare este simpla: trecem furculita prin gris, iar urmele trebuie sa ramana vizibile.
Apoi se pune supa la fiert. Cu o lingurita se pun galustele in supa. Pentru a nu se lipi de lingurita, se inmoaie tot timpul lingurita in supa fierbinte.
Se lasa la fiert aprox. 10 minute. Pentru a verifica daca sunt fierte se taie in doua o galusca si se verifica in interior.

luni, 29 noiembrie 2010

TOCANITA DE CIUPERCI CU CARTOFI COPTI

Imi pare rau ca am facut doar din 2 ciuperci, asa de buna a fost mancarea.
Tocanita de ciuperci pe pat de cartofi copti.

Pentru inceput se spala cartofii(eu am folosit 4 cartofi), se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor pentru aprox.o ora si 15 minute.
Intre timp se pregateste tocanita de ciuperci; ingrediente: 3 fire de ceapa verde, un morcov dat pe razatoarea mare, 5 catei de usturoi, 2 ciuperci mari, gogosar macinat pus la borcan( sau jumatate de gogosar rosu taiat foarte marunt), ulei, sare, piper, lamaie, jumatate de legatura de marar.
In putin ulei se caleste ceapa verde impreuna cu morcovul si usturoiul tocat marunt.Dupa ce s-a inmoiat ceapa se adauga 2 lingurite de gogosar macinat si ciupercile spalate si taiate cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga foarte putina apa si se lasa la fiert 15-20 minute. Mararul tocat marunt se adauga peste ciuperci si se stoarce zeama de lamaie dupa gust. Se mai lasa sa fiarba pana scade apa.

Dupa ce s-au racit, cartofii copti se curata de coaja si se taie cubulete. Se incalzesc putin in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si neaparat cimbru.


Cartofii se pot amesteca cu ciupercile sau ca in imaginea de mai jos.

Credeti-ma pe cuvant, este o mancare delicioasa. Dar sa nu lipseasca cimbrul pentru ca el face tot gustul.

duminică, 28 noiembrie 2010

CIORBA DE GULIE(varianta 2)

O ciorbita de post.
Ingrediente: ceapa verde(se poate pune si ceapa alba), pastarnac, morcov, gogosar, gulie-toate taiate cubulete, ulei, sare, piper, rosii din conserva sau proaspete taiate marunt.
Se calesc in putin ulei ceapa, morcovul, pastarnacul si gogosarul. Dupa ce s-au inmoiat putin se adauga apa calda si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se pune gulia si rosiile, se condimenteaza cu sare, piper si leustean uscat(nu am avut verde) si se mai lasa pana se fierbe si gulia. Eu am acrit putin ciorba cu zeama de lamaie.
Se mai pot pune si cartofi in aceasta ciorba.

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

SALATA DE PUI CU TELINA

Aceasta reteta se mai poate imbogati cu morcov razalit. Eu nu am avut, asa ca am facut-o doar cu telina cruda.
Inspiratie : aici

Am folosit carnea de pui dupa ce am facut o supa de pui pentru duminica. Am avut 2 pulpe si un spate. Am curata carnea de pe oase si am taiat-o marunt. Telina cruda am dat-o pe razatoarea mare.
Din 2 oua am facut o maioneza in care am stors zeama de la lamaie.
Am amestecat toate ingredientele, am sarat si piperat si a iesit o salata foarte buna.

vineri, 26 noiembrie 2010

PLACINTELE CU BRANZA SI MARAR

Soacra mea face aceste placintele, dar le frige in ulei. Ca sa nu umplu bucataria de miros de ulei ars, le-am bagat in cuptor. Si sunt bune. Intr-adevar, prajite in ulei sunt mai moi, dar si asa au avut succes.

Ingrediente pentru aluat: 500 gr faina, 250 ml lapte, un cub drojdie proaspata, un ou, o lingura ulei, sare, o lingurita de zahar.
Ingrediente pentru umplutura: 300 gr telemea de vaca putin sarata, o legatura de marar, partea verde de la 3 fire de ceapa verde.
Pentru uns: un ou batut.
Drojdia se pune la dospit in laptele putin incalzit. Dupa ce a dospit se amesteca cu faina, oul, o lingura ulei, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se framanta bine pana se aluatul nu se mai lipeste de mana. Apoi se lasa la crescut o ora la loc cald.
Intre timp se pregateste umplutura. Telemeaua se da pe razatoarea mare si se amesteca cu mararul si ceapa verde. Se sareaza daca este necesar.
Aluatul sa intinde subtire,in functie de forma dorita pentru placinte. Eu le-am facut dreptunghiuri. Se apasa bine marginile pentru a nu iesi umplutura. Se mai lasa in tava aprox.15 minute, apoi se ung cu ou batut si se coc 45 minute.

A doua zi, impreuna cu o cana de lapte, au constituit micul dejun.

luni, 22 noiembrie 2010

SALATA DE CARTOFI COPTI

Aceasta reteta este foarte buna pentru perioada postului.
Simpla, rapid de facut si buna.

Ingrediente: cartofi copti(se invelesc cartofii necuratati de coaja-spalati si stersi bine-in staniol si se coc in cuptor pentru o ora), piper, sare, ceapa verde, ulei de masline si lamaie.
Cartofii se taie dupa imaginatia fiecaruia(eu i-am taiat cubulete), se sareaza si pipereaza. Ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu cartofii. Totul se stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie.

duminică, 21 noiembrie 2010

PLACINTA CU DOVLEAC

Este sezonul dovleacului, asa ca la mare cautare este placinta cu dovleac.

Ingrediente: 2 kg dovleac, 8 linguri zahar, 2 linguri zahar pudra cu gust de vanilie, scortisoara, un pachet aluat foetaj, un ou, gris.
Dovleacul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar, scortisoara dupa gust si zaharul pudra cu gust vanilat. Se lasa vreo jumatate de ora sa se amestece bine aromele.
(Eu am folosit aluatul foetaj Bella pentru ca are doua foi.) Intr-o tava unsa cu ulei se pune o foaie de aluat. Se pudreaza cu gris apoi se pune dovleacul scurs bine de zeama lasata. Iar se pune gris si cealalta foaie de aluat foetaj. Se impunge aluatul cu o furculita, se unge cu un ou batut si se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pentru 40 minute.

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.

vineri, 19 noiembrie 2010

BUDINCA DE SPANAC CU TELEMEA

Am vazut intr-o revista culinara aceasta reteta, dar i-am adus unele modificari. Si iata ce a iesit.
Reteta originala era cu telemea de oaie si parmezan, dar fara sunca.

Ingrediente(varianta mea): 1 kg spanac proaspat, fiert si scurs bine, 350 gr telemea de vaca putin sarata, 4 linguri de smantana, 4 oua, 2 linguri faina, sare, piper, sunca, ulei, pesmet.
Dupa ce spanacul este scurs foarte bine, se taie cat mai marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare.
Se amesteca spanacul cu telemeaua, smantana, ouale batute, faina si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se pune jumatate din compozitia de spanac, se aseaza feliile de sunca si apoi se pune restul de spanac.
Se da la cuptor pentru aprox.40 minute.

Mie mi-a placut rece. Am mancat alaturi de cartofi copti.

miercuri, 17 noiembrie 2010

COTLET DE PORC CU CIUPERCI

O bunatate. Cateva cotlele de porc amestecate bine in sos de ciuperci.

Ingrediente: cotlet de porc taiat felii mai grosute(eu am avut 700 gr), ceapa, usturoi, ciuperci proaspete(500 gr), patrunjel, lamaie, 2 linguri de faina, 3 linguri de smantana, sare, piper, unt, ulei.
Carnea de porc se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in unt cu putin ulei. Ca sa ramana mai frageda se pune capacul. Dupa ce s-au rumenit putin, cotletele se pun intr-o tava ce va merge la cuptor. Carnea sa fie de trei sferturi facuta ca sa nu mai fie tinuta mult la cuptor.
In untul ramas se caleste o ceapa taiata marunt si usturoi(aprox.5 catei). Se adauga ciupercile(curatate si spalate), patrunjelul, zeama de lamaie, putina sare si piper. Se acopera oala si se lasa la fiert. Nu se adauga apa.
Din 2 linguri de faina, 3 de smanatana si putina apa, se face un sos care se adauga peste ciuperci dupa ce s-au fiert. Se lasa sa mai dea 4-5 clocote si apoi se pune sosul cu ciuperci peste carne. Daca iese sosul prea gros se mai adauga apa calda.
Totul se mai tine la cuptor pentru aprox.25-30 minute.
Noi am savurat aceasta mancare alaturi de orez natur(adica fiert, sarat si piperat).

luni, 15 noiembrie 2010

MANCARE DE SALATA VERDE

V-am facut pofta?!? Am avut si eu un moment artistic!

Ingrediente: o salata verde, 4 catei usturoi, ulei, 2 linguri faina, 175 gr iaurt, sare, piper, 2 linguri smantana.
Frunzele salatei se spala foarte bine si se rup in bucati mai mici. Se fierb in apa cu sare, dar nu mai mult de 3 minute.
In putin ulei sa caleste usturoiul tocat marunt. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina. Se amesteca foarte bine pentru a nu se face cocolosi.
Frunzele de salata scurse de apa in care au fiert, se pun peste faina, apoi iaurtul si putina apa(depinde cat de groasa vreti sa fie mancarea). Se amesteca energic, se pune oala inapoi pe foc si se continua fierberea. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai poate adauga apa calda.
Se condimenteaza su sare si piper. Atentie la sare pentru ca salata a fost fiarta in apa cu sare.
Se fierbe pentru aprox.5 minute, se opreste focul si se pun 2 linguri de smantana.


sâmbătă, 13 noiembrie 2010

GULAS CU CARTOFI COPTI

Gulasul se poate face in foarte multe feluri. Facusem cu o seara inainte cartofi copti si au ramas cativa. Asa ca i-am combinat cu aceasta reteta de gulas. Si am fost ispirata.

Ingrediente: 700 gr carne de porc(am folosit spata de porc), unt, ulei, ceapa, un gogosar, jumatate de conserva de rosii cuburi, patrunjel, sare, piper, usturoi, boia.
Pentru inceput am prajit putin carnea in unt cu ulei(eu folosesc si ulei pentru ca asa nu se arde untul)pana si-a schimbat culoarea. Apoi am scos-o si am tinut-o la cald.
In untul ramas am calit o ceapa mai mare taiata marunt(cu cat mai multa ceapa, cu atat sosul rezultat la finalul fierberii este mai mult).
Am adaugat un gogosar rosu taiat cuburi si rosiile din conserva. Am lasat sa fiarba putin pana s-au amestecat toate aromele. Am condimentat cu sare si piper, boia dulce si am pus carnea prajita inainte. Am adaugat apa fierbinte cat sa acopere carnea si am lasat la fiert la foc mic timp de o ora si jumatate. Neaparat trebuie acoperita oala cu capac deoarece fierbe mai repede si nu scade zeama de pe carne.
Dupa ce carnea s-a fiert am lasat sa scada zeama pana a ramas un sos mai gros. Apoi am adaugat 4 catei de usturoi taiati mai mari si patrunjel. Si pentru ca mi s-a parut putin acrisor sosul(probabil de la rosii) am pus o lingutita de zahar.
Cartofii copti i-am pus in gulas doar la sfarsit.

Delicios! Incercati!

vineri, 12 noiembrie 2010

CEVA FRUMOS-PARTEA A II-A

10.11.2010 a fost o zi ploioasa si rece. Cam pe la ora 17, soarele a incercat sa razbata printre nori. Au aparut doua curcubee(in viata mea nu am vazut doua o data) pe care, din pacate nu am reusit sa le fotografiez.
Dar, cand am ajuns acasa, o minunatie de cer mi-a furat privirile. Repede am pus mana pe aparatul foto si am reusit sa captez o imagine nemaipomenita.
Bucurati-va de ea!

CIORBA DE GULIE

Ciorba de gulie este ideala atunci cand ti se lungesc urechile de foame si trebuie sa gatesti ceva rapid, dar si bun.

Nu avem nevoie la aceasta ciorba decat de gulie si morcov dati pe razatoarea mare, putin ulei, vegeta, piper, sare, patrunjel, tarhana, zeama de lamaie sau bors, un galbenus si 3 linguri de smantana.
Pentru inceput se calesc gulia si morcovul in ulei pana iese culoarea din morcov. Apoi se adauga apa fierbinte, vegeta, sare si piper. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie gulia. Se dauga tarhana(eu am folosit 50 gr). Cand este fiarta, se bate galbenusul cu 3 linguri de smantana si se adauga in ciorba. La final se acreste ciorba si se pune patrunjel tocat marunt.


miercuri, 10 noiembrie 2010

BRIOSE CU ROM

Ceva dulce! Sotul meu vrea mereu ceva dulce. Pentru ca se fac rapid si sunt si bune, am facut niste briose cu rom si ciocolata amaruie.

Si avem nevoie de: 270 gr faina, 150 gr zahar, un pliculet praf de copt, un praf de sare, un ou, 200 ml lapte, 110 gr unt, jumatate de sticluta de esenta de rom, ciocolata amaruie data pe razatoare.
Pentru inceput se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea.
Separat se topeste untul si sa lasa la racit. Laptele se incalzeste putin, se adauga untul topit si racit, esenta de rom si oul.
Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede. Atentie sa nu ramana cocoloase de faina.
Ciocolata amaruie se da pe razatoarea mare si apoi se incorporeaza in aluat.

Formele de briose se ung cu foarte putin ulei. Se pune aluat in forma, dar nu pana sus. Aluatul va creste si va curge din forma. Se coace pentru aprox.30 minute. Neaparat cuptorul trebuie sa fie foarte bine incalzit inainte.

Se pot pudra cu zahar sau ciocolata rasa. Pot fi servite alaturi de o cafea la micul dejun.

marți, 9 noiembrie 2010

CUSCUS CU CIUPERCI

Orez cu ciuperci am tot mancat. Am zis sa mai schimb asa ca am folosit pastele cuscus.

La aceasta reteta am folosit: paste cuscus(aprox.100 gr), doua ciuperci mai mari, ulei, o ceapa, legume, sare, piper, putina vegeta, patrunjel tocat.
Pentru inceput se caleste ceapa taiata cat mai marunt in putin ulei. Apoi se adauga legumele si ciupercile taiate cuburi.
Dupa aprox.8-10 minute se pun pastele cuscus. Se calesc impreuna cu ciupercile vreo 3 minute, iar apoi se adauga apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper si putina vegeta.

Cuscusul se va umfla la fiert, asa ca trebuie completat mereu cu apa calda.
La sfarsit se adauga patrunjel tocat marunt.
Aceasta mancare merge foarte bine cu sfecla rosie.

luni, 8 noiembrie 2010

CEVA FRUMOS

Asa arata cerul vineri dimineata cam pe la ora 7. Frumos, nu?

Desi se spune ca cerul rosu aduce vreme rea, toata ziua a fost soare.

MURATURI ASORTATE

Imi plac aceste muraturi foarte mult pentru ca legumele isi iau gustul unele de la altele. Sunt facute cu Pikant Fix dulce acrisor.
Legumele(gogonele, conopida, castraveti, gogosari, morcovi) se spala foarte bine, se taie dupa preferinte(conopida se desface in buchetele, gogosarii se taie in doua, morcovul se taie felii, gogonelele si castravetii raman intregi) si se aseaza in borcane. Intre timp se pregateste Pikant Fix-ul asa cum scrie pe ambalaj(eu pun mai mult zahar pentru ca ne plac mai dulcege).
Se toarna lichidul fierbinte in borcane, se sigileaza imediat si se tin putin intoarse. Asa se vede imediat daca nu s-au inchis bine capacele.

duminică, 7 noiembrie 2010

MANCARE DE SPANAC

Desi se spune ca frunzele de spanac ar trebui mancate crude, mie nu imi plac. Au un gust putin amarui. Asa ca, prefer mancarea de spanac cu usturoi si lapte.

Ingrediente: usturoi(vreo 2 catei), patrunjel, spanac proaspat(250 gr) sau congelat, faina, ulei, lapte, sare, piper, vegeta, iaurt.

In putin ulei se calesc usturoiul pisat si patrunjelul. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina, amestecandu-se bine pentru a nu se face cocoloase. Spanacul, care a fost fiert, racit si tocat(am folosit spanac proaspat), se amesteca bine cu faina. Se toarna lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Drept sa spun, nu stiu cat lapte am folosit. Pe cum fierbea si se ingrosa, mai adaugam lapte. Se condimenteaza cu sare, piper si putina vegeta. La sfarsit se pun vreo 3 linguri de iaurt. Delicios!

Despre cat este de sanatos spanacul, aflati citind acest articol.

DESPRE SPANACUL LUI POPEYE

Cand eram mica, mama ma pacalea sa mananc spanac folosindu-se de personajul animat Popeye. Credeam ca si eu o sa am asemenea puteri daca mananc spanac.

Adevarul este ca spanacul nu contine atata fier( 2- 5 mg la 100g), asa cum se credea in trecut, existand multe alte legume care au continut mai mare de fier. Spanacul este totusi valoros prin alte componente: saruri minerale(sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier), vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi, lipide, protide, glucide. Din acest punct de vedere, spanacul este considerat un medicament natural pentru curatirea si regenerarea sistemului digestiv. De aceea este indicat ca spanacul sa fie foarte putin oparit sau consumat in stare cruda, in salate cu alte cruditati, pentru a nu-si pierde calitatile. Daca in timpul fierberii isi schimba culoarea in verde galbui, spanacul nu mai trebuie consumat.

Proprietati:

- are efecte benefice in caz de anemia si covalescenta dupa boala
- este cicatrizant
- are rol laxativ
- scade nivelul colesterolului
- daca exista probleme cu tensiunea ridicata ajuta la reglarea acesteia
- stimuleaza digestia, dar ajuta si la curatarea tubului digestiv
- intareste sistemul imunitar

- frunzele proaspete sunt recomandate si in alimentatia copiilor pentru fortificarea organismului

- sucul proaspat ajuta procesul de refacere al organelor bolnave

- clorofila, în combinatie cu fierul, regenereaza sângele si îi creste continutul de hemoglobina

-previne cancerul pentru ca are efect antioxidant

Exista si contraindicatii deoarece spanacul contine si acid uric, oxalati de potasiu si de calciu care nu sunt recomandate in inflamatii gastrice si intestinale, boli hepatice, precum si in artrite si reumatism.

Reteta cu spanac crud: frunzele de spanac se spala foarte bine si se mai maruntesc putin daca sunt mai mari. Doua oua fierte tari se taie in sferturi. Total se asezoneaza cu zeama de lamaie, sare si ulei de masline.

Daca va place spanacul incercati aceasta reteta.

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

SOS RAGU

Sosul ragu este un sos italian pentru paste. Se face foarte usor, doar ca necesita vreo 2 ore.
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc, ulei, rosii cuburi in conserva, bulion, vin alb, sare, piper, ceapa, morcov, telina(eu am folosit un amestec congelat de aceste legume- toate taiate marunt-aprox. 300 gr). La noi nu se gasesc, asa ca taiati ceapa, morvocul si telina cat mai marunt.

Pentru inceput se pune ulei la incins. Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea. Apoi se pun legumele si vin alb cat sa acopere carnea. Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba pana se evapora vinul. Din cand in cand se mai amesteca pentru a nu se prinde carnea.
Apoi se pun rosiile din conserva(de preferat cuburi) si bulion. Se fierbe la foc mic pana ajunge la consistenta unui sos. Se condimenteaza cu sare si piper. Eu am folosit si vreo 2 lingurite de zahar pentru ca a fost putin acrut de la vinul alb.

Dupa ce a fost gata, am pus sosul ragu in borcane. Asa se poate pastra si vreo 3 saptamani, dar la frigider pentru ca nu are conservant. Doar fierbeti paste, incalziti sosul si... gata masa.

vineri, 5 noiembrie 2010

BRANZOICI (reteta video)


Branzoicile au fost apreciate si de Coco!
In aceasta sectiune va voi prezenta cateva retete video realizate in bucataria bunicii mele, o gospodina desavarsita si o bunica de nota 10.


video

Ingrediente: 1 kg faina (cea mai buna este Grania pentru cozonac), ulei, 200 gr zahar, 4 oua(3 galbenusuri si unul intreg), coaja rasa de la o lamaie, un pachet de unt(200 gr) topit si racit, doua cuburi de drojdie proaspata, 500 ml lapte, sare, o lingura zahar pudra cu gust de vanilie.
Pentru umplutura: 500 gr branza dulce de vaca, 4 linguri de zahar, 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie, un ou, un mar ras, stafide, gris.
Pentru uns branzoicile: un ou.
Pentru inceput se pune drojdia la dospit. In laptele putin incalzit se pune o lingurita de zahar, drojdia maruntita si se presara faina. Se lasa sa dospeasca. Intre timp se amesteca faina cu putina sare(aprox.o lingurita), 200 gr zahar, untul topit, 3 galbenusuri si un ou intreg, o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie, coaja rasa de la o lamaie si drojdia dospita. Se framanta foarte bine aluatul. In timpul framantarii de adauga aprox.2-3 linguri de ulei. Se lasa la dospit o ora.
Pentru umplutura se amesteca branza cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie, un ou, un mar ras, o lingura de gris, stafide.
Dupa ce aluatul a crescut, se fac branzoicile. Se intinde aluatul si se taie in patrate.Se pune branza la mijloc, iar colturile patratului se aduc spre mijloc. Se ung cu ou batut. Cuptorul se incalzeste inainte si se coc pentru aprox 40 minute in tava unsa cu ulei.

marți, 2 noiembrie 2010

ARDEI UMPLUTI CU SUNCA SI CUS-CUS(reteta video)

In aceasta sectiune va voi prezenta cateva retete video realizate in bucataria bunicii mele, o gospodina desavarsita si o bunica de nota 10.

Nu credeam ca sunt asa de buni. Ma tot gandeam: vor fi seci pentru ca nu este nici un pic de grasime. La care, bunica mi-a dat replica: taci si nu te baga in oala mea!! O sa vezi ce buni sunt.
Si, ca intotdeauna, a avut dreptate.


video

Ingrediente pentru aceasta reteta: cus-cus(sau tarhana), sunca, ceapa, gogosar sau ardei kapia, un ou, sare, piper, boia dulce, ardei pentru umplut, faina, ulei, pasta de rosii sau bulion.
Ceapa, sunca si gogosarul se taie cat mai marunt. Se amesteca cu 5 linguri de cus-cus(atat a pus), sare, piper, boia dulce, oul si vreo 2 linguri de ulei. Asa, m-am prins: de aceea nu sunt seci!
Se umple ardeii cu umplutura si se pun la fiert. Cam 45 minute. A, am uitat. daca aveti puneti si leustean la fiert impreuna cu ardeii umpluti.
Cand sunt fierti, se face sosul de rosii. In putin ulei se pune o lingura de faina(nu se prajeste) si bulion sau pasta de rosii, ce aveti. Ceva condimente: sare si zahar. Se toarna apa in care au fiert ardeii si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase de la faina. Dupa ce da 1-2 clocote sosul de bulion se toarna peste ardei si se mai lasa la fiert putin. Si gata! Bucurati-va de aceasta bunatate.

CLATITE CU SUNCA SI MOZARELLA(reteta video)

Intr-o seara am facut cateva clatite. Dar eu nu aveam pofta de ceva dulce, asa ca le-am facut cu sunca si mozarella.
Dupa ce s-a copt pe o parte, clatita se intoarce si pe jumatate se pune sunca si mozarella. Apoi se pliaza si se inchide pe margine.

Si un filmulet scurt ca sa vedeti cum am facut clatitele.



video

luni, 1 noiembrie 2010

SALATA DE FASOLE VERDE CU USTUROI


O salata usor de facut si rapida.
Fasolea verde fiarta si racita se amesteca cu usturoi tocat marunt, patrunjel, sare, piper si maioneza.

Este foarte buna ca si garnitura la carnat sau chiftele.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...