marți, 1 februarie 2011

SOS DE DOVLECEL SI KAISER PENTRU PASTE(reteta italiana)

Reteta realizata si prezentata de Ioana din Treviso, Italia.
Tortelini( sau orice fel de paste) cu sos de dovlecel si kaiser.
Ingrediente: dovlecel mic(zucchini), 5 felii de kaiser, 2 linguri smantana panna, sare, piper, praz sau ceapa, ulei de masline sau de floarea soarelui. In aceasta reteta s-a folosit praz si ulei de masline.
Pentru inceput se caleste prazul taiat marunt in ulei de masline pana isi schimba culoarea. Se sareaza si pipereaza, apoi se adauga kaiserul taiat cubulete. Se mai lasa la calit pana kaiserul se prajeste putin. Dovlecelul(necuratat de coaja)se taie cubulete si se pune in oala. Se adauga apa cat sa acopere tot si se lasa la fiert. Dupa ce dovlecelul este fiert se pun cele 2 linguri de panna(tip de smantana care se ingroasa la fiert) si se mai fierbe pana scade si ramane ca un sos.

Va spun drept ca nu am gustat acest sos, dar este pe lista mea de prioritati.

4 comentarii:

ionela spunea...

o sa incerc acest sos. neaparat. mie imi place dovlecelul foarte mult si oricum preparat. dai in loc de paste o sa-l savurez cu orez doar fiert si sarat

MONI spunea...

Incearca cu orez. Sa-mi spui daca a fost bun.
Pofta buna.

ionela spunea...

am facut sosul, dar am gresit. am folosit smantana obisnuita si nu pana. am cautat pe internet sa vad de ce trebuia pana si am inteles ca este o smantana care se fierbe. smantana onisnuita se imbranzeste la fiert. acum stiu. data viitoare voi face cu smantana pana.

MONI spunea...

Da, panna se poate fierbe. De aceea sosurile facute cu panna sunt mai cremoase.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...