miercuri, 17 august 2011

MANCARE DE MAZARE CU CARTOFI

O mancare care este gata rapid. Unii ar zice: fara carne? Pai, din cand in cand mai trebuie si fara carne.
Ingrediente: 1 kg cartofi, 300 gr mazare, 2 rosii bine coapte, o ceapa mai mare, sare, piper, vegeta, ulei, foi de dafin.
Ceapa se taie marunt, cartofii dupa preferinte. In ulei se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga cartofii, sare si 2 foi de dafin. Se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba.
Din cand in cand mai trebuie adaugata apa calda pentru ca scade.
Mazarea se adauga in momentul in care cartofii sunt aproape fierti. Se condimenteaza cu piper si vegeta. Se mai adauga apa daca este necesar.
Inainte cu vreo 5 minute de a stinge focul se pun rosiile decojite si taiate cubulete.
Daca vreti sa iasa mancarea mai groasa o lasati sa fiarba pana scade zeama.


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...