duminică, 9 octombrie 2011

TURTE CU BRANZA SI MARAR

Pentru micul dejun alaturi de o cana de lapte sau cand ati manca ceva sarat...
Ingrediente: 500 gr faina, un cub de drojdie proaspata, 100 ml lapte, 200 gr iaurt, putina sare, o lingurita zahar, o lingurita busuioc uscat, 4 linguri ulei, telemea sarata, marar.
Drojdia se pune la dospit in laptele putin caldut cu lingurita de zahar. Dupa ce a dospit se framanta cu faina, iaurtul, sarea, busuiocul uscat si uleiul. Aluatul trebuie bine framantat pana se desprinde de pe mana. Se lasa o ora in loc cald ca sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se pregateste umplutura. Nu stiu cata telemea am folosit pentru ca nu am cantarit-o. Oricum, nu mi-a ajuns si am facut 2 turte fara branza.
Deci, branza se da pe razatoarea mare si se amesteca cu mararul tocat marunt. Daca nu este destul de sarata, se mai adauga sare.
Aluatul se imparte in parti egale. Fiecare bucata se intinde in forma dreptunghiulara si se pune umplutura deasupra. Se ruleaza si apoi se face in forma de melc. Se intinde din nou cu sucitoarea. Atentie sa nu o intindeti prea subtire pentru ca iese umplutura si se va arde la copt.
Intr-o tigaie se pune o lingurita de ulei (la fiecare turta) si se prajeste turta pe fiecare parte.
Puteti folosi si alte umpluturi la aceste turte.
Pofta buna!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...