sâmbătă, 25 februarie 2012

MANCARE DE FICATEI DE PUI

Mancam rar ficatei de pui, dar de acum o sa fac mai des pentru ca imi place aceasta reteta. Ficateii in sos de ceapa cu bulion sunt foarte buni.
Ingrediente: jumatate de kg de ficatei de pui, 2 cepe mari, foi de dafin, 5 catei de usturoi, sare, piper, bulion, ulei.
Cepele se taie "pestisori"(a taia pestisori - a taia ceapa in felii subtiri) si se calesc in ulei. Cand s-a inmoiat bine ceapa, se pun ficateii(care s-au spalat in mai multe ape). Se prajesc pana isi schimba culoarea amestecand, ca sa nu se prinda. Se adauga usturoiul taiat felii, foile de dafin, sare si piper dupa gust. Daca ficateii nu lasa apa, se adauga putina apa calda ca sa aiba in ce sa fiarba.
Dupa ce mai scade apa, se adauga bulion cat sa acopere ficateii(eu am avut un bulion gros). Se lasa la fiert(amestecand din cand in cand pentru ca se prinde repede) pana scade sosul.
Daca va place usturoiul se poate pune mai mult. Optional, se poate folosi si patrunjel.

joi, 16 februarie 2012

CARTOFI CU KAISER LA CUPTOR

Aveam ceva resturi prin frigider, adica un capat de kaiser, vreo 200 gr de cascaval, 3 felii de branza topita. Si niste cartofi. Si iata ce a iesit.

Ingrediente: cartofi, kaiser, cascaval, sare, piper, branza topita. Cantitatile sunt in functie de tava pe care o folositi. Eu am avut o tava mai mica, deci si ingrediente mai putine cantitativ.
Cartofii se fierb in coaja. Kaiserul se taie felii si se prajeste pana se rumeneste bine si se topeste grasimea.
Dupa ce s-au racit cartofii, se curata de coaja si se taie rondele. In tava care va merge la cuptor, se pune un rand de cartofi. Se sareaza si pipereaza. Deasupra cartofilor am rupt 3 felii de branza topita(atatea aveam in frigider), am pus kaiserul cu tot cu unsoarea lasata(aceasta intra in cartofi si da un gust foarte bun) si jumatate din cascavalul dat pe razatoarea mare. Urmeaza inca un rand de cartofi sarati si piperati, iar deasupra restul de cascaval.
Se tine la cuptor pana se rumeneste cascavalul.

duminică, 12 februarie 2012

CASCAVAL PANE

Simplu, rapid de facut si foarte gustos.
Ingrediente: cascaval(mai tare), pesmet, un ou, faina, ulei, sare.
Cascavalul trebuie sa fie tare ca sa nu se topeasca la prajit. Se taie felii mai groase si se dau prin faina, ou batut cu putina sare, faina, ou, pesmet. Eu asa procedez ca sa aibe crusta cat mai groasa.
Uleiul se incinge foarte bine. Se pun feliile de cascaval, iar cu o lingura se pune ulei fierbinte peste ele. In acest mod se formeaza si deasupra crusta, iar atunci cand le veti intoarce si pe partea cealalta nu se va topi cascavalul.
Puneti alaturi cateva felii de sunca sau kaiser, ceva muraturi si este gata micul dejun. Pofta buna!

joi, 9 februarie 2012

VARZA MURATA CU CARNAT SI CARTOFI

Mai aveti varza murata in butoi? Eu da, si chiar vorbeam cu o colega ce stie sa mai faca de mancare. A doua zi a venit la servici cu varza murata cu cartofi si carnat afumat, pe care am gusta-o si eu. Mi-a placut, asa ca am facut si sotului aceasta mancarica care a avut succes.


Ingrediente: varza murata marunta, cartofi, carnat afumat, kaiser, bulion, ulei, sare. Cantitatile sunt in functie de ce tava pentru cuptor folositi.
Cartofii se fierb in coaja si cand s-au racit se taie felii. Intr-o tava pentru cuptor se pune ulei cat sa acopere fundul tavii. Toate ingredientele se aseaza in straturi astfel: cartofii presarati cu sare dupa gust, carnatul si kaiserul felii, iar la sfarsit varza murata stoarsa bine de zeama. Deasupra se pune putin bulion sau rosii din conserva.
Se tine la cuptor pentru circa o ora si jumatate. Din cand in cand mai amestecati usor varza cu o furculita pentru ca bulionul sa patrunda in interior.


miercuri, 8 februarie 2012

PRODUSE COSMETICE APIDAVA

Cred ca orice femeie cauta produse cosmetice cat mai bune si care nu contin chimicale. Asa am cautat si eu... pana am gasit produsele cosmetice APIDAVA. Toate produsele lor sunt pe baza de ingrediente apicole. Si pentru ca sunt arhicunoscute efectele benefice ale produselor apicole, vreau sa va prezint gama de produse cosmetice de la Apidava.
Ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc, va enumar doar cateva ingrediente: miere, ceara de albine, propolis, laptisor de matca, argila, ulei de masline, ulei de jojoba, extract din samburi de masline. Toate acestea ofera tenului ingrijirea de care are nevoie zi de zi.

Ritualul meu de ingrijire este urmatorul:
-o data pe saptamana curatirea fetei cu gommage-ul cu miere si argila;
-in fiecare seara inainte de aplicarea cremei regenerante de noapte(miere, ceara, laptisor de matca, vitamina A si vitamina E), spal fata cu sapun de lavanda(imi place pentru ca nu usuca pielea si nu exista senzatia ca te "strange" la fata)
-dimineata, crema de hidratare cu miere, propolis si ceara de albine.

Bineinteles, mai exista multe alte produse in aceasta gama de cosmetice: crema antirid de zi, crema contur de ochi, masca Cleopatra(cu miere, argila, ulei din samburi de struguri, lei de masline, Vitamina E), balsam de buza, balsam de calcaie, apa de gura, crema de maini, crema de picioare, crema hidratanta de corp, crema anticelulitica, sapunuri vegetale cu ingrediente apicole.

Va recomand cu cea mai mare placere aceste produse. Folositi-le cu incredere si veti vedea rezultatele.

video

duminică, 5 februarie 2012

INCOTRO NE INDREPTAM?

Ma uit in jur si ma gandesc "unde este asa grabita lumea?". Stres, graba, nervi...unde ne grabim, oameni buni?
Am uitat sa fim buni, sa fim darnici, fara sa avem un scop? Am uitat sa iubim, am uitat sa iertam, am uitat ca fericirea ne-o facem noi?
Nu mai vezi vecinii de bloc stand pe banca la discutii, la un joc de remi sau table. Fugim, ne grabim...unde? incotro? Atata ura si invidie intre oameni, de ce, pentru ce? Unde au disparut corectitudinea, bunatatea, onestitatea, intelegerea, prietenia neconditionata?

Zilele trecute o prietena a ascultat pe internet o melodie a cantaretului Marco Antonio Solis. Printre altele, am ascultat si aceasta melodie "A donde vamos a parar". Merge direct la suflet.

Dragi cititori, va doresc sa nu intrati in "capcanele" vietii si sa aveti puterea sa le "omorati" din fasa!
As mai avea o rugaminte pentru cine stie versurile: va rog sa mi le scrieti si mie. Multumesc.
Ascultati aici si aici alte melodii de suflet.

CARTOFI AURII LA CUPTOR

Toata lumea mananca cartofi prajiti. Dar la aceasta reteta facem economie de ulei, nu ii prajim si nu facem miros de prajeala in bucatarie.

Am folosit cartofi mai mici si i-am lasat intregi. I-am curatat, spalat si fiert timp de 10 minute. Ideea este ca nu trebuie sa se fiarba decat pe jumatate.
Apoi se strecoara si se pun intr-o tava de cuptor in care am pus ulei cat sa acopere fundul tavii.
Cartofii se condimenteaza cu boia dulce(pentru culoare), sare, piper si usturoi praf.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se tine la cuptor o ora.
Dupa aceea, se da jos folia, se intorc cartofii pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor, de data asta fara folie, inca 15 minute.

sâmbătă, 4 februarie 2012

IARNA NU-I CA VARA

A-nceput de ieri sa cada, cate-un fulg... si n-a mai stat... da, a dat iarna peste noi si peste intreaga Europa. Asa ne spune natura ce mici suntem in fata ei.
Imi place cum ninge, intotdeauna mi-a placut. Cand eram mica, impreuna cu sora mea si vecinii de la bloc mergeam la sanius. Pana seara erau hainele pe noi mai mult inghetate, dar nu conta. Bucuria era mare.
Dar acum ma gandesc ce mizerie va fi cand se va topi toata aceasta zapada.


De dimineata a iesit lumea la curatat zapada din fata blocului ori de pe masina.



La un moment s-a oprit ninsoara. Dar pentru putin timp. Acum ninge cu fulgi mari. E frumos, parca este intr-o poveste.






Cu mic, cu mare, bucurati-va de zapada si iesiti la sanius.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...