Pana anul trecut puneam in congelator gogosari, patrunjel, pastarnac, taiate marunt.
Dar de ce sa-mi umplu congelatorul? Asa ca am pus la borcan, un amestec de legume, care poate fi folosit la aproape orice: tocanite, fripturi, ciorbe.
Am taiat marunt 8 morcovi, 6 gogosari, 4 pastarnaci, 2 legaturi de patrunjel si 4 rosii.
Se pune sare grunjoasa si se amesteca bine de tot. Se lasa sa se inmoaie circa o ora.
Inainte de a se pune in borcane, se mai adauga putin conservant.
In borcan, compozitia se apasa foarte bine pentru a nu ramane goluri de aer si se adauga sucul lasat de legume.
Se mai poate adauga leustean sau telina, in functie de gusturile fiecarei gospodine.
2 comentarii:
Buna ziua !
Borcanele nu se mai fierb la bain - marie ?
Nu trebuie fierte. Sarea si praful de conservant ajung.
Trimiteți un comentariu