sâmbătă, 25 februarie 2012

MANCARE DE FICATEI DE PUI

Mancam rar ficatei de pui, dar de acum o sa fac mai des pentru ca imi place aceasta reteta. Ficateii in sos de ceapa cu bulion sunt foarte buni.
Ingrediente: jumatate de kg de ficatei de pui, 2 cepe mari, foi de dafin, 5 catei de usturoi, sare, piper, bulion, ulei.
Cepele se taie "pestisori"(a taia pestisori - a taia ceapa in felii subtiri) si se calesc in ulei. Cand s-a inmoiat bine ceapa, se pun ficateii(care s-au spalat in mai multe ape). Se prajesc pana isi schimba culoarea amestecand, ca sa nu se prinda. Se adauga usturoiul taiat felii, foile de dafin, sare si piper dupa gust. Daca ficateii nu lasa apa, se adauga putina apa calda ca sa aiba in ce sa fiarba.
Dupa ce mai scade apa, se adauga bulion cat sa acopere ficateii(eu am avut un bulion gros). Se lasa la fiert(amestecand din cand in cand pentru ca se prinde repede) pana scade sosul.
Daca va place usturoiul se poate pune mai mult. Optional, se poate folosi si patrunjel.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...