luni, 29 noiembrie 2010

TOCANITA DE CIUPERCI CU CARTOFI COPTI

Imi pare rau ca am facut doar din 2 ciuperci, asa de buna a fost mancarea.
Tocanita de ciuperci pe pat de cartofi copti.

Pentru inceput se spala cartofii(eu am folosit 4 cartofi), se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor pentru aprox.o ora si 15 minute.
Intre timp se pregateste tocanita de ciuperci; ingrediente: 3 fire de ceapa verde, un morcov dat pe razatoarea mare, 5 catei de usturoi, 2 ciuperci mari, gogosar macinat pus la borcan( sau jumatate de gogosar rosu taiat foarte marunt), ulei, sare, piper, lamaie, jumatate de legatura de marar.
In putin ulei se caleste ceapa verde impreuna cu morcovul si usturoiul tocat marunt.Dupa ce s-a inmoiat ceapa se adauga 2 lingurite de gogosar macinat si ciupercile spalate si taiate cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga foarte putina apa si se lasa la fiert 15-20 minute. Mararul tocat marunt se adauga peste ciuperci si se stoarce zeama de lamaie dupa gust. Se mai lasa sa fiarba pana scade apa.

Dupa ce s-au racit, cartofii copti se curata de coaja si se taie cubulete. Se incalzesc putin in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si neaparat cimbru.


Cartofii se pot amesteca cu ciupercile sau ca in imaginea de mai jos.

Credeti-ma pe cuvant, este o mancare delicioasa. Dar sa nu lipseasca cimbrul pentru ca el face tot gustul.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...