miercuri, 17 noiembrie 2010

COTLET DE PORC CU CIUPERCI

O bunatate. Cateva cotlele de porc amestecate bine in sos de ciuperci.

Ingrediente: cotlet de porc taiat felii mai grosute(eu am avut 700 gr), ceapa, usturoi, ciuperci proaspete(500 gr), patrunjel, lamaie, 2 linguri de faina, 3 linguri de smantana, sare, piper, unt, ulei.
Carnea de porc se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in unt cu putin ulei. Ca sa ramana mai frageda se pune capacul. Dupa ce s-au rumenit putin, cotletele se pun intr-o tava ce va merge la cuptor. Carnea sa fie de trei sferturi facuta ca sa nu mai fie tinuta mult la cuptor.
In untul ramas se caleste o ceapa taiata marunt si usturoi(aprox.5 catei). Se adauga ciupercile(curatate si spalate), patrunjelul, zeama de lamaie, putina sare si piper. Se acopera oala si se lasa la fiert. Nu se adauga apa.
Din 2 linguri de faina, 3 de smanatana si putina apa, se face un sos care se adauga peste ciuperci dupa ce s-au fiert. Se lasa sa mai dea 4-5 clocote si apoi se pune sosul cu ciuperci peste carne. Daca iese sosul prea gros se mai adauga apa calda.
Totul se mai tine la cuptor pentru aprox.25-30 minute.
Noi am savurat aceasta mancare alaturi de orez natur(adica fiert, sarat si piperat).

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...