duminică, 2 ianuarie 2011

SALAM DE BISCUITI

Pe langa cele nereusite de sarbatori, am facut si salam de biscuiti, reusit. Nici nu mai stiu cand am mancat ultima data. Cand eram mici faceam bilute si le dadeam prin cocos. Sora mea incepea cu bilute mici, iar la final avea "bilute" cat un ou.
Ingrediente: 50 biscuiti populari, un pachet unt(200 gr), 9 linguri zahar, 2 galbenuse de ou, jumatate de sticluta de esenta de rom, putin lapte, fulgi de cocos optional(sau nuci, alune), 4 lingurite de cacao(cu varf)
Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarma cu sucitoarea de intins aluat. Trebuie sa ramana si bucati mai mari.
Separat se amesteca cele 2 galbenuse cu zaharul, untul moale, cacaoa pana se face ca o spuma.
Aceasta compozitie se amesteca cu biscuitii, esenta de rom si lapte pana cand devine un aluat putin moale(daca nu se pune si putin lapte, salamul de biscuiti va iesi foarte tare)

Pe o punga desfacuta se imprastie cocos. Compozitia de biscuiti se pune peste si se ruleaza cat mai strans. Se tine la frigider pana se intareste.
Apoi se taie felii de circa 1 cm.


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...