duminică, 23 ianuarie 2011

MANCARE DE CARTOFI CU CARNAT AFUMAT

Carnatii facuti la taiatul porcului (acum afumati) sunt numai buni de folosit in mancare.
Prima runda: mancare de cartofi.
Ingrediente: 1 kg cartofi rosii taiati doar in 4, carnat proaspat afumat, o ceapa taiata marunt, 3 linguri rosii cuburi din conserva, marar, patrunjel, sare, piper, maghiran, ulei.
Ceapa si carnatul se calesc in ulei pana se inmoaie ceapa. Se adauga cartofii si se acopera cu apa calda. Pana cartofii sunt fierti se mai adauga apa calda deoarece scade la fiert.
Se pun cele 3 linguri de rosii cuburi, sare, piper si maghiran. Se mai fierbe pana scade apa si ramane un sos mai gros.

La sfarsitul fierberii se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.

Unii prefera muraturi langa tocanita, altii smantana sau ardei iute.
Oricum serviti, va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...