sâmbătă, 11 septembrie 2010

LEGUME LA BORCAN

Pana anul trecut puneam in congelator gogosari, patrunjel, pastarnac, taiate marunt.
Dar de ce sa-mi umplu congelatorul? Asa ca am pus la borcan, un amestec de legume, care poate fi folosit la aproape orice: tocanite, fripturi, ciorbe.

Am taiat marunt 8 morcovi, 6 gogosari, 4 pastarnaci, 2 legaturi de patrunjel si 4 rosii. Se pune sare grunjoasa si se amesteca bine de tot. Se lasa sa se inmoaie circa o ora.
Inainte de a se pune in borcane, se mai adauga putin conservant.

In borcan, compozitia se apasa foarte bine pentru a nu ramane goluri de aer si se adauga sucul lasat de legume.

Se mai poate adauga leustean sau telina, in functie de gusturile fiecarei gospodine.

2 comentarii:

irina spunea...

Buna ziua !

Borcanele nu se mai fierb la bain - marie ?

MONI spunea...

Nu trebuie fierte. Sarea si praful de conservant ajung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...