duminică, 31 iulie 2011

FASOLE LA BORCAN

Anul acesta s-a facut foarte multa fasole verde in gradina. Asa ca, ne putem bucura si la iarna de o ciorba de fasole , o mancarica cu pui si smantana sau o fasole scazuta cu rosii.
Nu stiu sa va spun cata fasole am avut, doar ca am umplut 21 de borcane de 720 ml.
Fasolea se rupe bucati si se spala bine in cel putin 3 ape. Se umplu borcanele cu fasole si se pune cate o pastila de aspirina pentru conservare. Se acopera cu apa si se inchide foarte bine capacul. Se intoarce borcanul pentru a vedea daca nu cumva se prelinge apa pe langa capac. Eu am patit la vreo 3 borcane. Daca observati acest lucru, schimbati capacul.
Intr-o oala mai mare se pune un prosop pe fund. Se pun borcanele unul langa altul, apa pana la mijlocul borcanelor, se acopera cu alt prosop si se pun la fiert. Din momentul in care a inceput apa sa fiarba, se lasa jumatate de ora.
Se lasa in apa calda pana a doua zi. In acest fel, borcanele se racesc treptat.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...