sâmbătă, 25 iunie 2011

PULPA DE PORC MARINATA CU CARTOFI NOI

O reteta usor de facut si rapida. Intr-o ora puteti chema familia la masa.
Ingrediente pentru marinata: o rosie, partea verde de la doua fire de ceapa verde si doua de usturoi verde, jumatate de pahar de vin rosu, 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust, patrunjel tocat marunt. Se face o marinata din toate aceste ingrediente. Se pune intr-o punga impreuna cu o pulpa de porc de circa 1 kg si se lasa la frigider peste noapte.
Cartofii noi se curata de coaja si se spala bine. Se condimenteaza cu usturoi granulat, cimbru, vegeta si boia de ardei dulce.
Intr-o tava pentru cuptor se pun carnea si cartofii, impreuna cu vreo 3 linguri de zeama de la marinata in care a stat carnea. Se tine la cuptor pentru o ora(cu capac sau folie de aluminiu). Daca vreti sa fie mai rumeni cartofii mai lasati la cuptor vreo 5-7 minute, dar fara sa fie acoperita tava.
Serviti alaturi de o salata verde sau castraveti.

2 comentarii:

simona a. spunea...

Buna idee. Am jumatate de kg de pulpa de porc si voi incerca reteta. Doar ca nu am usturoi verde. Voi folosi din cel vechi. mersi

MONI spunea...

Poti folosi ce condimente vrei. Orium, gustul va fi bun. Pofta buna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...