duminică, 5 decembrie 2010

PIEPT DE PORC LA CUPTOR

Un fel doi la masa de duminica, foarte bun.

Ingrediente: piept de porc, usturoi, sare, piper, boia dulce, ierburi provence, cartofi, legume congelate sau proaspete, vin alb.
Pieptul de porc se taie pe lungime, dar nu pana jos. Se condimenteaza, inclusiv in taieturi, cu usturoi cat mai mult, sare, piper, boia dulce si ierburi provence(rozmarin, cimbru, cimbrisor si tarhon). Se lasa la frigider pentru o ora ca sa se imbine toate aromele.
Intr-o tava de yena(sau de tort) se pune putin vin alb si putina apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se tine la cuptor pentru o ora.

Dupa o ora se ia folia, se pun cartofi(fierti in prealabil) condimentati cu sare, piper si boia dulce si legume(eu am pus congelate). Se mai da la cuptor pentru circa jumatate de ora.
Din cand in cand puneti peste cartofi si legume, zeama din tava.


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...