Fiind sezonul fructelor de padure, un tort racoros este bine venit.
Este usor si rapid de facut. Nu necesita fierbere sau coacere.
Prima data se face crema ca la http://agendaculinara.blogspot.com/2010/07/tiramisu.html , doar ca aici se pun 5 linguri de zahar pentru ca fructele sunt mai acre.
Se tine la rece circa 15 minute.
Intr-o tava rotunda se pune o folie pentru a nu se lipi crema de tava. Peste folie se aseaza piscoturile astfel incat sa fie cat mai putin spatiu liber intre ele. Se stropesc cu putin lapte pentru a se inmoia.
Peste piscoturi se pune un strat de crema.
Fructele de padure(strecurate de sucul lasat)se pun peste crema. Eu nu am amestecat fructele cu zahar pentru ca imi place sa fie mai acre, crema fiind destul de dulce.

Peste piscoturi se mai pune crema si ultimul strat de piscoturi
Se stropesc piscoturile cu sucul lasat de fructele de padure.
Marginile foliei se aduc peste tort si se apasa usor pentru a se aseza straturile.
Pentru a nu ramane fara crema, ar fi bine sa fie impartita in 2 parti.
Urmeaza alt strat de piscoturi, care se apasa putin pentru a intra in crema.
Se tine la frigider minim 5 ore.
Se indeparteaza folia, se pune un platou rotund sau o farfurie si se intoarce astfel incat sa se poata indeparta folia.
Si iata ce a iesit...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu