Sotul meu ma innebuneste cu "botisorii". Asa spune el galustelor de gris.
Asa ca, duminica trecuta am facut supa de gaina cu galuste de gris.

Ingrediente: un piept de gaina(crescuta la tara cu porumb si grau, si nu concentrate), o legatura de zarzavat, ceapa, gogosar, telina, sare, piper.
Eu fac supa in oala sub presiune pentru ca fierbe mai repede. Toate ingredientele se pun in oala(ceapa am lasat-o intreaga si gogosarul taiat in jumatate), sare si piper si apa cam trei sferturi din oala. Am lasat la fiert cam o ora si jumatate deoarece gaina fierbe mai greu.
Dupa fierbere, se strecoara supa si se pregatesc galustele.
Se bat 2 oua cu sare si piper si se amesteca cu gris(am avut oua mari asa ca am folosit cam 6 linguri de gris pentru un ou). Metoda de verificare este simpla: trecem furculita prin gris, iar urmele trebuie sa ramana vizibile.
Apoi se pune supa la fiert. Cu o lingurita se pun galustele in supa. Pentru a nu se lipi de lingurita, se inmoaie tot timpul lingurita in supa fierbinte.
Se lasa la fiert aprox. 10 minute. Pentru a verifica daca sunt fierte se taie in doua o galusca si se verifica in interior.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu