duminică, 5 septembrie 2010

DULCEATA DIN FRUCTE DE PADURE

Intr-un raft din congelator ocupau loc, cam de o luna incoace, 1300gr de fructe de padure(zmeura, mure, afine si coacaze). Fiind putin acrute, nu le manca nimeni. Asa ca, m-am pus sa fac dulceata din ele.

Dupa ce s-au dezcongelat putin, le-am pus la fiert. Cand fructele s-au inmoiat si au lasat zeama, am adaugat 600gr zahar. Daca se doreste sa fie mai dulce, se poate pune mai mult zahar.




Ca sa verificati cand este gata, scoateti o lingura de dulceata pe o farfurie. Daca dupa ce se raceste nu curge, atunci dulceata este bine fiarta. La sfarsit se pune putin consevant.


Fructele de padure sunt foarte sanatoase datorita continutului mare de vitamine. Mai multe puteti afla din articolul http://agendaculinara.blogspot.com/2010/08/fructele-de-padure-si-importanta-lor.html
Cu fructe de padure mai puteti incerca reteta de prajitura http://agendaculinara.blogspot.com/2010/08/tort-cu-fructe-de-padure-si-piscoturi.html




Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...