vineri, 5 noiembrie 2010

BRANZOICI (reteta video)


Branzoicile au fost apreciate si de Coco!
In aceasta sectiune va voi prezenta cateva retete video realizate in bucataria bunicii mele, o gospodina desavarsita si o bunica de nota 10.



Ingrediente: 1 kg faina (cea mai buna este Grania pentru cozonac), ulei, 200 gr zahar, 4 oua(3 galbenusuri si unul intreg), coaja rasa de la o lamaie, un pachet de unt(200 gr) topit si racit, doua cuburi de drojdie proaspata, 500 ml lapte, sare, o lingura zahar pudra cu gust de vanilie.
Pentru umplutura: 500 gr branza dulce de vaca, 4 linguri de zahar, 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie, un ou, un mar ras, stafide, gris.
Pentru uns branzoicile: un ou.
Pentru inceput se pune drojdia la dospit. In laptele putin incalzit se pune o lingurita de zahar, drojdia maruntita si se presara faina. Se lasa sa dospeasca. Intre timp se amesteca faina cu putina sare(aprox.o lingurita), 200 gr zahar, untul topit, 3 galbenusuri si un ou intreg, o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie, coaja rasa de la o lamaie si drojdia dospita. Se framanta foarte bine aluatul. In timpul framantarii de adauga aprox.2-3 linguri de ulei. Se lasa la dospit o ora.
Pentru umplutura se amesteca branza cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie, un ou, un mar ras, o lingura de gris, stafide.
Dupa ce aluatul a crescut, se fac branzoicile. Se intinde aluatul si se taie in patrate.Se pune branza la mijloc, iar colturile patratului se aduc spre mijloc. Se ung cu ou batut. Cuptorul se incalzeste inainte si se coc pentru aprox 40 minute in tava unsa cu ulei.

3 comentarii:

Andreea spunea...

Nu merge filmuletul. De ce? Vreau sa vad reteta! Vreau sa mananc branzoici!!!

MONI spunea...

Imi pare rau ca nu merge. Se pare ca este ceva eroare de la google. Incearca mai tarziu. Sa-mi spui cum ti-au iesit daca faci reteta.

ioanailies89ify spunea...

waiiiiii ma si duc sa incerc sa vad daca imi iese
ummmm ce bun p
are

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...