duminică, 29 august 2010

CHIFTELE LA CUPTOR IN SOS DE CIUPERCI(reteta video)

In aceasta sectiune va voi prezenta cateva retete video realizate in bucataria bunicii mele, o gospodina desavarsita si o bunica de nota 10.


Reteta de azi este CHIFTELE LA CUPTOR IN SOS DE CIUPERCI - o bunatate pe care o voi incerca si eu

Si pentru aceasta reteta avem nevoie de : 500gr carne tocata de porc, un ou, doua conserve de ciuperci, un ardei, ulei, un pahar de vin alb, usturoi, ceapa, paine inmoiata in apa, o legatura de marar si patrunjel, 200ml smantana, putin lapte, sare, piper, condimente pentru carne de porc.

In prima faza se pregatesc chiftelele din: carnea tocata, oul, painea, sare, piper, condimente de carne porc, jumatate din legaturile de patrunjel si marar, usturoi maruntit. Chiftelele se pun intr-o tava cu putin ulei si se pun la cuptor pentru o ora.

Intre timp se pregatesc ciupercile. Ceapa si ardeiul taiate marunt, se calesc putin in ulei. Apoi se adauga ciupercile(nu se pune apa pentru ca lasa ciupercile). Se fierb aproximativ 10 minute, apoi se adauga mararul si patrunjelul ramas. Se condimenteaza dupa gust.

Cand chiftelele sunt gata, sa adauga ciupercile si paharul de vin alb. Se mai pun la cuptor pentru 15 minute, iar la sfarsit smantana amestecata cu putin lapte se toarna peste si se mai tin pentru ultimele 5 minute la cuptor.

Si sa va spun un secret: ca sa nu se prinde chiftelele in tava(cum am patiti noi), folositi yena. In acest fel nu se prind si nu se ard.

Incercati reteta si cu carne de pui. Cred ca este la fel de delicioasa. POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...