Papanasi cu branza sau gomboti. Deliciosi...
Incepem cu prajirea pesmetului. In putin ulei incins se pune pesmetul. Pentru a nu se prinde, trebuie amestecat mereu. Se prajeste pana devine maroniu inchis.

Cand am terminat cu grisul, preparam branza. Toate ingredientele de mai sus se amesteca: branza, cele 2 oua, 2 linguri faina, 5 linguri gris si putina sare.
Dupa ce s-a racit se pune zahar, dupa gust. Mie imi place sa fie mult pesmet, dar nu prea dulce.
In apa care clocoteste, dar la foc foarte mic pentru a nu se sparge gombotii, se pun unul cate unul. Nu se fac foarte mari pentru ca la fiert se va umfla grisul si vor deveni si mai mari.
Se fierb circa 25 minute din momentul in care s-au ridicat la suprafata. Si la foc mic.
Dupa ce au fiert se tavalesc prin pesmetul cu zahar.
Si asa arata cand sunt gata. Pofta buna.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu