joi, 14 aprilie 2011

CORNURI CU CACAO

Eu am un "copil"(adica sotulica) care toata ziua ar manca ceva dulce. Nici nu stiu cum de nu are glicemie marita la cat dulce mananca.
Si m-am gandit sa-i inchid gurita cu niste cornulete cu cacao.
Ingrediente: 500-550 gr faina, 250ml lapte, un cub drojdie, 2 oua, 2 linguri miere, 2 linguri ulei, o jumatate de lingurita de sare, cacao cu zahar.
Drojdia se pune la dospit in laptele putin caldut si o lingurita de faina.
Dupa ce a dospit se face un aluat nu prea tare din faina, cele 2 oua, sarea, mierea, uleiul si laptele cu drojdie. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Sa va zic un pont. Aluatul nu creste daca este rece in incapere. Eu am pornit putin aragazul si am pus aluatul langa aragaz. In 45 minute a fost numai bun de pregatit cornurile.

Se fac niste mingiute din aluat si se intind in forma de cerc(aproximativ, pentru ca nici mie nu mi-au iesit chiar cercuri). Se pune cacao cu zahar(dupa gust) pe toata suprafata aluatului si se ruleaza. Iar pentru a da forma de cornulet, incovoiati putin capetele.

Se coc pana devin maronii. Imediat dupa ce le scoateti din cuptor ungetile cu lapte cald cu zahar vanilat.



Un comentariu:

ionela spunea...

Cornuri asa pufoase cine nu ar manaca...?Unul macar le micul dejun..!
Am gasit aici un blog minunatde aceea un premiu virtual asteapta sa fie ridicat de catre tine!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...