joi, 28 aprilie 2011

TOCANITA DE CARTOFI CU MACRIS

Dupa cum va spuneam in postarea anterioara, acum trebuie sa ne punem serios pe cura. Sa dam jos ce s-a pus de Pasti. Si s-a pus...slava domnului! Cum zice soacra-mea: mananca pana poti, ca vine vremea cand nu o sa mai poti! Acuma, sa nici nu exageram.
Asa ca, am trecut pe legume.
Ingrediente: ceapa, kaiser, legume, cartofi(circa 1 kg), sare, piper, ulei, macris.
Ceapa si kaiserul se calesc in putin ulei. Se adauga vreo 2-3 linguri de legume si se continua calirea in ulei vreo 5 minute.
Se pun cartofii curatati si taiati dupa preferinte. Se acopera cu apa calda, se sareaza si pipereaza si se lasa sa fiarba. Din cand in cand se mai adauga apa calda, deoarece scade.
Dupa ce cartofii sunt fierti, se pun frunze de macris, spalate bine inainte(au pamant pe ele). Gustati ca sa vedeti daca este destul de acrisor, daca nu, mai puneti macris. Nu trebuie sa fiarba mult pentru ca este foarte crud.
Cand serviti tocanita, se mai poate pune macris sau smantana.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...