luni, 15 august 2011

DULCEATA DE PIERSICI CU PEPENE GALBEN

Mie imi place foarte mult dulceata de piersici. Cand eram mica bunica mea facea tot felul de combinatii cu pepene galben. Mi-am zis sa incerc si eu piersici cu pepene galben. A iesit foarte buna si nu a trebuit mult zahar pentru ca pepenele era foarte dulce si aromat. Singurul minus al acestei retete este timpul mare de fierbere pentru ca pepenele galben lasa multa apa. Dar merita.
Ingrediente: 5 kg piersici bine coapte, 5 kg pulpa de pepene galben, 1 kg zahar pt. ca pepenele a fost prea dulce, jumatate de lingurita de conservant, o lamaie taiata felii.
Piersicile se spala si se curata de coaja. Se taie cat mai marunt. Se pun la fiert.
Intre timp se taie cubulete si pepenele. (sa nu uitati sa mai amestecati in piersici ca sa nu se prinda).
Ca sa nu patiti ca mine (referitor la timpul mare de fierbere) puteti marunti cu o furculita fructele sau mixa cu un blender.
Cand piersicile au inceput sa lase zeama se adauga pepenele si lamaia taiata felii.
Se lasa sa fiarba pana fructele devin pasta, dar, atentie, amestecati din cand in cand pentru ca se prinde foarte repede de oala.
Ca sa vedeti consistenta dulcetii, scoateti putin pe o farfurie. Lasati sa se raceasca si veti vedea cum va fi in borcane. Daca vi se pare prea lichida lasati sa mai fiarba pana se mai ingroasa putin. Cu vreo 10-15 minute inainte de a fi pusa in borcane, adaugati zaharul amestecand mereu.
Eu am folosit doar 1 kg de zahar. Dupa vreo 5 minute de cand ati pus zaharul gustati dulceata. Se mai poate adauga zahar daca considerati ca nu este destul de dulce.
Inainte de a stinge focul, adaugati jumatate de lingurita de conservant si amestecati bine.

Borcanele trebuie bine spalate si lasate sa se scurga apa din ele.
Puneti dulceata in borcane, inchideti foarte bine capacul si intoarceti borcanul cu capacul in jos.
La iarna aceasta dulceata va fi numai buna pentru niste clatite caldute.
V-am facut pofta?

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...