luni, 3 ianuarie 2011

FELII CU CEAPA

Felii cu ceapa inseamna carne de porc in sos de ceapa.
Nu stiu de unde denumirea. De la mama, iar mama de la soacra ei.


Ingrediente: cotlet de porc taiat felii, ceapa(am folosit 4) taiata mai mare, sare, piper, ulei, ardei macinat.
Ceapa se pune la calit in putin ulei. Dupa ce si-a schimbat putin culoarea, se pune apa, se sareaza si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine de tot.
Se pun feliile de carne, se acopera cu apa calda si se fierbe cu capac. Se mai adauga apa pentru ca scade.
Cand este fiarta se lasa sa fiarba fara capac ca sa scada apa de tot. Se pipereaza si sareaza daca mai trebuie si se pune vreo 4 linguri de gogosar macinat.

Ca sa iasa cat mai mult sos se foloseste mai multa ceapa.
Alaturi de cartofi piure a fost felul 2 la masa de Revelion.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si mama mea facea aceasta reteta. Dar pe langa ingredientele prezentate de tine mai punea si morcovi.Trebuie sa fac si eu ca sa imi aduc aminte gustul.

MONI spunea...

Probabil ca iese ca o tocanita daca se mai pun si ceva legume. Dar rau nu poate fi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...