sâmbătă, 18 septembrie 2010

ECLER CU BUDINCA DE CIOCOLATA(reteta video)


Usor de facut si foarte bune. Prajitura copilariei mele.
Pentru o portie se folosesc urmatoarele ingrediente: 8 oua(daca ouale sunt mari ajung si 7), 1 cana ulei, 2 cani apa, 2 cani faina, sare, praf de copt, zahar pudra cu aroma de zahar vanilat, 2 plicuri budinca de ciocolata, 1 litru de lapte, 5 linguri zahar.
In reteta prezentata am facut doar jumatate de portie.

Pentru inceput se pune apa la fiert impreuna cu uleiul si putina sare. Cand fierbe se adauga faina si se amesteca foarte bine. Apoi se pune praful de copt(am folosit jumatate de plic). Aluatul astfel obtinut se lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand. Apoi se adauga pe rand ouale. Dupa fiecare ou se amesteca foarte bine. La sfarsit aluatul trebuie sa devina putin lipicios. Umezind mana in apa, se fac gogoselele din aluat. In tava nu se pun aproape una de alta pentru ca vor creste si se vor lipi. Cuptorul trebuie bine incins inainte de a introduce tava in cuptor.

Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Cand gogoselele sunt reci, se taie la jumatate si se umple cu budinca. La sfarsit se pudreaza cu zaharul cu gust de aroma de vanilie.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...