sâmbătă, 4 septembrie 2010

SARMALE CU VARZA DULCE SI KAISER(reteta video)

In aceasta sectiune va voi prezenta cateva retete video realizate in bucataria bunicii mele, o gospodina desavarsita si o bunica de nota 10.



Si pentru ca este sezonul verzei, ce merge mai bine decat sarmale. "Imbracate"bine in varza dulce si asezonate cu kaiser, sa tot mananci sarmalute.
Deci, avem nevoi de : 1 kg carne tocata de porc, 2 verze, o cana orez, ceapa, gogosar, kaiser, patrunjel, marar, sare, piper, boia dulce, condimente pentru sarmale, rosii.
Si sa ne apucam de treaba. Varza trebuie oparita(in apa cu putin otet-pentru acrire) pana frunzele se desfac usor. Apoi se mai lasa frunzele in apa vreo 5 minute. Mijlocul de la varza se pastreaza pentru tocat.
Carnea se amesteca cu orezul, ceapa, gogosarul, putin ulei(secret: de la ulei carnea nu se intareste), patrunjel si marar, sare, piper, boia dulce si condimente pentru sarmale.
Se fac sarmalutele si se aseaza in oala, peste varza tocata marunt(mijlocul de la varza oparita). Intre randurile de sarmalute se pune kaiserul taiat felii si rosii. Deasupra se mai pune marar tocat(dupa gustul fiecaruia), se acopera cu apa si se fierbe la foc mic aprox.2 ore.
Asa de bune au fost, ca nu am putut astepta sa se raceasca. Am infulecat 5 sarmalute pe nerasuflate.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...