vineri, 21 ianuarie 2011

"SNITELE" DIN CARTOFI CU LEGUME CHINEZESTI

Zilele trecute am facut orez cu legume chinezesti. Au mai ramas vreo 5 linguri de legume si nu am vrut sa le arunc. Asa ca, am incercat ceva si mi-a iesit.
Chiar foarte bune alaturi de o mancare de spanac.
Ingrediente: un kg de cartofi fierti in coaja, 150-200 gr de telemea de vaca, un ou, sare, piper, marar, patrunjel, 3 linguri faina. Pentru prajit: 2 oua, ulei, faina, pesmet, sare.
Cartofii fierti si telemeaua se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu un ou, sare, piper, marar si patrunjel(cam jumatate de legatura) tocate marunt si faina.
Amestecul rezultat este foarte lipicios, asa ca nu se poate modela cu mana. Pe o punga uda se pune compozitia din cartofi, cu o lingura. Cantitatea pe care o puneti este in functie de cat de mari vreti sa iasa "snitelele". Pe mijloc se pun legume chinezesti si cu ajutorul pungii se ruleaza cat mai strans. Dupa fiecare rulou, punga se stropeste cu apa.
Pentru a lucra cu ele mai usor la prajit, se tin la congelator 30 minute.

"Snitelele" se dau prin faina, ou batut cu sare si pesmet. Se prajesc pe amandoua partile.

Voi mai incerca aceasta reteta si cu alte umpluturi.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...