duminică, 7 noiembrie 2010

MANCARE DE SPANAC

Desi se spune ca frunzele de spanac ar trebui mancate crude, mie nu imi plac. Au un gust putin amarui. Asa ca, prefer mancarea de spanac cu usturoi si lapte.

Ingrediente: usturoi(vreo 2 catei), patrunjel, spanac proaspat(250 gr) sau congelat, faina, ulei, lapte, sare, piper, vegeta, iaurt.

In putin ulei se calesc usturoiul pisat si patrunjelul. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina, amestecandu-se bine pentru a nu se face cocoloase. Spanacul, care a fost fiert, racit si tocat(am folosit spanac proaspat), se amesteca bine cu faina. Se toarna lapte, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Drept sa spun, nu stiu cat lapte am folosit. Pe cum fierbea si se ingrosa, mai adaugam lapte. Se condimenteaza cu sare, piper si putina vegeta. La sfarsit se pun vreo 3 linguri de iaurt. Delicios!

Despre cat este de sanatos spanacul, aflati citind acest articol.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...