joi, 23 iunie 2011

INGHETATA CU CIOCOLATA AMARUIE

In timp ce va scriu aceasta reteta, servesc un pahar de inghetata. Delicioasa.
Ingrediente: 3 oua, 3 linguri zahar, o cutie mica de frisca, o tabla de ciocolata amaruie.
Frisca se bate bine cu mixerul si apoi se pune la rece.
Albusurile se bat spuma. Se pun pe rand cele 3 linguri de zahar. Dupa fiecare lingura se bate bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Trebuie sa iasa tare ca o bezea.
Se adauga pe rand fiecare galbenus.
Ciocolata se rupe bucati si se topeste in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Se pune peste frisca, dar numai dupa ce s-a racit. Altfel riscati sa se taie frisca.
Acum vine partea mai dificila. Trebuie amestecata frisca cu albusurile. Se pune putin albus peste frisca si, cu o lingura de lemn, se amesteca de jos in sus. Tot asa pana terminati cu albusul. Trebuie sa iasa foarte cremoasa.
Eu le-am pus direct in pahare de unica folosinta si la congelator pentru cateva ore.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...