joi, 7 aprilie 2011

ALUAT FOETAJ CU BRANZA SI LEURDA

O bunatate. Incercati.
Daca va place leurda, mai incercati sos de leurda si macris si ciorba cu verdeturi de primavara
Ingrediente: aluat foetaj, telemea de ... ce va place(eu am folosit de vaca), partea verde de la 2 fire de ceapa verde, leurda dupa gust, ou pentru uns.
Branza se da pe razatoarea mare si se sareaza daca este nevoie. Ceapa verde si leurda, taiate foarte marunt, se amesteca cu branza.
Aluatul foetaj se taie in doua. Pe jumatate se pune compozitia de branza. Pe margine se unge cu ou batut pentru a se lipi mai bine aluatul. Se aduce cealalta jumatate de aluat peste partea cu branza si se apasa marginile. Se cresteaza din loc in loc.

Cuptorul se incinge foarte bine.
Se ung placintele cu ou si se coc pana se rumenesc deasupra.
Leurda va da un gust putin usturoiat. Daca va place si mararul, adaugati-l in compozitia de branza.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...