duminică, 24 octombrie 2010

CORNULETE PUFOASE

Cornulete simple, numai bune pentru micul dejun. Langa o cafea sau o cana de lapte, sunt foarte bune. Si raman moi si a doua zi (ca mai multe zile nu au apucat!!!)
Ingrediente pentru 16 cornulete: 500 gr faina, 8 linguri ulei, 100 gr zahar, o lingurita de sare, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilinat, un cub de drojdie proaspata(25 gr), un ou pentru uns

Laptele se incalzeste putin. Se adauga foarte putin zahar, drojdia faramitata

si se presara faina. Se lasa sa dospeasca drojdia.

Intre timp se pregateste aluatul din 500 gr faina, zaharul, sarea,
cele 2 pliculete de zahar vanilinat,
8 linguri de ulei(eu am folosit ulei de masline).
Laptele cu drojdia se adauga peste, si se framanta bine de tot
pana aluatul nu mai ramane pe degete.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit o ora.
Se taie aluatul in doua. Fiecare bucata se intinde in forma de cerc si se imparte in 8 bucati
Fiecare bucata se ruleaza in spre varful triunghiului.
Cornuletele se ung cu ou batut. Se coc pentru aprox.30 minute.
Aceste cornulete se pot umple cu dulceata, crema de ciocolata, nuci etc. Dar noua ne plac asa.

6 comentarii:

Monica-Anca spunea...

Am incercat si eu reteta ta, de 5 min am scos tava din cuptor si prima mea reactie a fost......sunt foooooooarte pufoase si binenteles gustoase

MONI spunea...

Ma bucur ca ti-au iesit. Poti pune si diferite umpluturi: finetti, dulceata, cacao, branza dulce.

oanaangy spunea...

cu siguranta le fac arata delicioase !!!

MONI spunea...

Spor la treaba. Pastreaza-mi unul si mie.

Anonim spunea...

Aluatul se face f usor .. Abia ast sa le gust :)

Anonim spunea...

Foarte foarte bune !!! S au mancat aproape toate :))) eu le am
Umplut cu cirese si ciocolata alba !! Un deliciu !! Simple , rapide si de nota 10+ !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...