miercuri, 10 noiembrie 2010

BRIOSE CU ROM

Ceva dulce! Sotul meu vrea mereu ceva dulce. Pentru ca se fac rapid si sunt si bune, am facut niste briose cu rom si ciocolata amaruie.

Si avem nevoie de: 270 gr faina, 150 gr zahar, un pliculet praf de copt, un praf de sare, un ou, 200 ml lapte, 110 gr unt, jumatate de sticluta de esenta de rom, ciocolata amaruie data pe razatoare.
Pentru inceput se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea.
Separat se topeste untul si sa lasa la racit. Laptele se incalzeste putin, se adauga untul topit si racit, esenta de rom si oul.
Se amesteca ingredientele uscate cu cele umede. Atentie sa nu ramana cocoloase de faina.
Ciocolata amaruie se da pe razatoarea mare si apoi se incorporeaza in aluat.

Formele de briose se ung cu foarte putin ulei. Se pune aluat in forma, dar nu pana sus. Aluatul va creste si va curge din forma. Se coace pentru aprox.30 minute. Neaparat cuptorul trebuie sa fie foarte bine incalzit inainte.

Se pot pudra cu zahar sau ciocolata rasa. Pot fi servite alaturi de o cafea la micul dejun.

3 comentarii:

Alexandra spunea...

Am facut aceasta reteta, doar ca nu am pus ciocolata rasa. Sunt foarte bune. Si raman moi si peste 2 zile. Voi incerca si alte combinatii: cu vanilie, cu fructe sau cu crema fineti. Multumim pentru reteta!-iti spun cei doi copilasi ai mei, care dimineata au mancat briosele cu lapte.

MONI spunea...

Sa le fie de bine! Ma bucur ca le-au placut briosele. Bine zici! Cred ca si umplute cu finetti sunt bune. Voi incerca.

Anonim spunea...

doamne ce pofta imi faci!!! trebuie neaparat sa le fac, dar nu am asa tava. o sa cumpar forme de hartie si o sa incerc reteta. tine-mi pumnii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...