joi, 23 decembrie 2010

SARATELE CU TELEMEA

Am inceput deja pregatirile pentru Craciun.
Primele la rand au fost saratelele pentru ca, cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai bune.

Ingrediente: 500 gr faina, 200 gr untura, un ou, sare, un cub drojdie proaspata, putin lapte, 250 gr telemea(eu am folosit de vaca), 150 gr smantana, un ou pentru uns.
Pentru inceput se pune la dospit drojdia in putin lapte caldut.
Telemeaua se da pe razatoarea mare.
Faina se framanta bine cu untura, se adauga oul, putina sare(atentie la sare; daca telemeaua este sarata nu se mai pune sare), drojdia dospita si telemeaua.

Se framanta toate pana se amesteca bine branza cu faina. Dupa aceea se pune smantana si se mai framanta pana devine un aluat putin mai moale. Eu am mai adaugat faina pentru ca mi s-a parut prea moale aluatul.

Aluatul se intinde in foaie de circa 1cm. Se unge cu ou batut, se mai rade telemea si se taie cu pintenul.
Se coc in cuptorul bine incins pana devin rumene.

3 comentarii:

Roxi spunea...

Am o reclamatie de facut: bunica nu mai apare? Vrem retete cu bunica!!!

MONI spunea...

Retete facute de bunica voi mai posta pe blog doar la anul pentru ca isi petrece sarbatorile la Bucuresti.
I-am transmis mesajul tau si s-a bucurat ca are "fani". A promis ca va reveni cu retete delicioase la anul viitor. Pana atunci va doreste toate cele bune!

Roxi spunea...

O astept. Am invatat multe de la ea. Experienta de viata conteaza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...