luni, 31 ianuarie 2011

LAMAIA-MEDICAMENT DE LA NATURA

Lamaia este intr-adevar un medicament oferit de natura. Din pacate nu cunoastem toate proprietatile pe care la are si cum ne poate ajuta consumul de lamai.
Am facut un rezumat din ceea ce am citit pe internet si in diferite reviste si ziare. Sper sa va ajute.

Lamaile sunt o sursa importanta de substante nutritive: vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon. Dar ele sunt cunoscute si folosite mai ales pentru continutul foarte mare de vitamina C. Aceste fructe sunt mai degraba ocolite datorita gustului acru,dar lamaia ascunde multe calitati si efecte benefice organismului.

Atunci cand suntem raciti sau gripati, apelam la medicamentul natural “lamaie”. In amestec cu ceai cald sau doar lamaie, ajuta organismul sa ne apare si sa invinga mai repede boala : are efect antiseptic, antiinflamator, iar frunzele de lamaie au "puterea" de a scadea febra.

Lamaia are si proprietati antibacteriene si ajuta la vindecarea problemele legate de sistemul respirator: durerile, arsurile, infectiile si umflarea amigdalelor. Pentru dureri in gat, se face gargara cu suc de lamaie amestecat cu apa (in masuri egale).

Un pahar de apa calda in care am stors sucul de la o lamaie, consumat dimineata inainte de masa, ajuta la intensificarea activitatii tubului digestiv si la inceperea arderilor celulare.

Pentru persoanele care au un stomac sensibil si se baloneaza dupa o masa copioasa, lamaia ajuta: sucul stors dintr-o jumatate de lamaie, diluat in putina apa rece sau calda.

Contra senzatiei de voma - in caz de rau de transport, doua picaturi de ulei esential de lamaie puse intr-o lingurita de zahar.

Sucul de lamaie dezinfecteaza ranile deschise, opreste sangerarea si ajuta la cicatrizarea ranilor.

La fel de utila este si pentru ingrijirea personala:

ajuta la exfolierea tenului daca se amesteca sucul unei lamai cu putin zahar. Se spala fata cu acest amestec.

Pentru petele ce apar pe piele o data cu inaintarea in varsta, lamaia are o solutie! Se aplica zeama de la o lamaie pe pete, frecand usor.Se lasa sa actioneze timp de 15 minute apoi se spala locul cu mult apa calduta.

Albirea si curatarea unghiilor: pentru a scapa de nuanta galbuie a unghiilor, acestea se tin in apa calda amestecata cu sucul de la jumatate de lamaie.

Aliat in combaterea acneei(cosurilor de pe fata): s
e folosesc cateva ingrediente cunoscute pentru rolul lor dezinfectant: miere si suc de lamaie. Intr-un litru de apa fiarta si racita sau apa distilata, la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de miere si zeama de la o lamaie.
Se aplica de 2 ori pe zi, pe zonele infectate, avand grija sa nu se sparga cosurile formate!

Sucul proaspat de lamaie aplicat pe o masea care doare poate sa calmeze si chiar sa indeparteze durerea.

Dar, ca orice alt aliment sau produs, utilizata in exces, lamaia poate deveni agresiva cu organismul nostru.

3 comentarii:

Adina spunea...

foarte bun articolul! si eu beau dimineata apa cu lamaie...

Sorina spunea...

Da, lamaia este un fruct ideal si pentru sanatate si pentru frumusete. Nu exista zi in care sa nu folosesc lamaie, indiferent in ce fel. Ajuta grozav.
Multumim pentru aceste informatii.

MONI spunea...

Drept sa va spun, nici eu nu am stiut toate astea despre lamaie. Si m-am gandit ca sunt poate multi ca mine. Am facut un rezumat din tot ceea ce am citit si sper sa ajute aceste informatii. Pe cat se poate sa ne folosim de darurile naturii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...