sâmbătă, 15 ianuarie 2011

OREZ CU LEGUME CHINEZESTI

Poate o sa radeti de mine, dar eu nu am gustat niciodata mult apreciatul sos de soia.
Am vazut multe retete in care acest sos este ingredientul principal.
Si, mi-am zis, hai sa incerc si eu sa vad cum este. Si mi-a placut.
Cu siguranta voi mai face si alte retete cu acest sos.
Prima mea incercare(reusita, si pentru asta ma bucur) este orez cu legume chinezesti.
Ingrediente: o punga de legume asortate chinezesti(congelate)-muguri de fasole"mungo", morcovi, ardei rosii grasi, praz, ciuperci chinezesti, lastari de bambus; unt, vin alb, sos de soia, sare, piper, orez si vegeta.
Se pune la topit cam o lingura de unt. Se adauga legumele chinezesti si se amesteca bine de tot, astfel incat toate legumele sa primeasca aroma untului. Se calesc vreo 5 minute in unt, apoi se pun vreo 3 linguri de vin alb.
Se fierb pana se evapora vinul.
Se adauga sos de soia(cred ca am pus 4-5 linguri) si se condimenteaza cu sare si piper.
Se amesteca bine toate legumele si se mai lasa pe foc vreo 5 minute.

Intre timp se pregateste si orezul. In putin unt topit se caleste pana isi schimba culoarea, iar bobul de orez incepe sa pocneasca. Se adauga apa calda(la o masura de orez, 2 masuri de apa), vegeta si piper si se lasa sa fiarba. Cand este de trei sferturi fiert orezul, se opreste focul si se pune capacul.
Este o reteta gata in 20 minute

3 comentarii:

Postolache Violeta spunea...

Ce grozav arata ! Mai ai si pentru mine o portie?

Adina spunea...

si ti-a placut sosul de soia?

MONI spunea...

Da, Vio, mai am o portie. Sotul meu nu prea ii innebunit dupa legume, asa ca a ramas greul pe mine.
Mitinita, mi-a placut gustul dat de sosul de soia. Voi mai incerca si alte retete cu acest sos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...