joi, 6 ianuarie 2011

PANCAKES(CLATITE AMERICANE) - reteta de baza

Gata, s-a terminat concediul de iarna. De azi, la servici.
Si incepe povestea: ce pun maine la servici de mancare? ce mancam la micul dejun?
De obicei, dimineata mai mancam cereale cu lapte. Dar m-am saturat. Asa ca, la cererea publicului( adica sotul) am facut aseara niste pancakes-uri. Clatite simple, fara nici o umplutura.
Va propun reteta de baza a acestor clatite.
Ingrediente: 5 cani faina, 8 linguri zahar, o lingurita sare, 2 cani lapte praf, 2 pliculete praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat.
Toate ingredientele se amesteca. Compozitia ce rezulta se poate tine la frigider circa o luna.
Pentru a face clatite simple se amesteca o cana si jumatate din compozitia de mai sus, o cana apa, un ou si 3 linguri de ulei.
Intr-o tava incinsa bine se picura foarte putin ulei(doar la prima clatita daca folositi o tigaie care nu permite sa se lipeasca aluatul). Se toarna aluat(in prima poza vedeti masura mea pentru o clatita) mai mult sau mai putin in functie de cat vreti de groasa sa fie clatita. O lasati sa se coaca pana aluatul face niste basicute. Atunci o intoarceti pe partea cealalta. Daca o faceti mai repede, aluatul va curge.

Plecand de la aluatul de baza, se pot face tot feluri de combinatii cu alte ingrediente: clatite dulci cu mere, banane, ciocolata, branza dulce; sau sarate, cu parmezan si busuioc, sau umplutura de ciuperci.

2 comentarii:

Anonim spunea...

au iesit super bune, eu am ras si niste ciocolata in aluat :X iamiii

MONI spunea...

Ma bucur ca ti-au placut. Am facut si eu cu ciocolata, vezi ca este pusa si reteta pe blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...