joi, 3 februarie 2011

RULADA DE BISCUITI CU CREMA DE MASCARPONE

Este traditionalul salam de biscuiti imbunatatit cu crema de branza mascarpone.
Ingrediente: 50 biscuiti populari, 6 linguri zahar, 200 gr unt, 2 galbenusuri, jumatate de sticluta de esenta de rom, lapte, 4 lingurite cacao, 125 gr mascarpone, 100 ml frisca lichida, un ou, 2 linguri zahar.
Prima data se pregateste crema cu branza mascarpone. Se bate frisca cu mixerul, apoi se adauga crema mascarpone. Se omogenizeaza bine, dupa care se pun oul si cele 2 linguri de zahar. Se mixeaza pana se topeste zaharul. Se tine crema la frigider pana se fac biscuitii.
Cei 50 de biscuiti se faramiteaza. Eu i-am bagat intr-o punga si i-am spart cu sucitoarea. Trebuie sa ramana si bucati mai mari de biscuiti.
Separat se amesteca untul tinut la temperatura camerei, cu galbenusurile, zaharul, cacaoa si esenta de rom. Se adauga biscuitii si se amesteca bine pentru a se omogeniza compozitia. Dupa ce s-au pus toti biscuitii se adauga lapte, putin cate putin, pana devine ceva mai moale, astfel incat sa poate fi intinsa compozitia.
Pe o punga mai mare se intinde compozitia de biscuiti peste care se pune un strat de crema. Se ruleaza cat mai strans. Mie mi-au iesit 2 rulade.

Ruladele se tin la rece cateva ore. Cel mai bine ar fi peste noapte.
Dupa ce s-au intarit, se pot taia dupa preferinte.
La noi, eu mananc cu felia, sotul cu bucata!

2 comentarii:

BărbatLaCratiţă spunea...

Interesanta combinatia, probabil l-as manca la fel ca si sotul tau :D

MONI spunea...

In general barbatii sunt cu dulcele sau numai sotul meu? Ar fi in stare(daca nu ar creste burta) sa manance dulce in fiecare zi. Dar ar trebui schimbate hainele si ... e criza!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...