vineri, 11 mai 2012

CHEC SIMPLU

Este o reteta simpla, rapida, iar rezultatul este foarte bun!

Ingrediente pentru tava mica de chec: 3 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 10 linguri lapte, 6 linguri ulei, jumatate de plic de praf de copt, cacao.
Albusurile se bat spuma. Se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar si se mixeaza foarte bine pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul(eu am amestecat laptele si uleiul intr-un pahar). La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se lucreaza cu mixerul si merge foarte repede. Si cand am pus faina am folosit mixerul si a iesit un aluat foarte pufos.
Jumatate din compozitie se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
In aluatul ramas se pune cacao (dupa gust) si se amesteca bine cu mixerul.
Se pune in tava si se coace la foc mic vreo 45 minute. Nu deschideti cuptorul in prima jumatate de ora.


Am facut checul si din 6 oua. De data asta coptul a necesitat mai mult timp, cred ca vreo ora. Si tot la foc mic ca sa se coaca bine si in interior.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...