sâmbătă, 21 iulie 2012

CLATITE CRISPY


Pentru ca am participat la clatidiada bloggerilor si am castigat tigaia Fissler, am testat-o. Am hotarat sa fac altfel de clatite, nu traditionale. Reteta este "clatite crispy". Se pot servi ca aperitiv.
Vreau sa va spun ca tigaia Fissler este extraordinara. Nu se prinde, nu trebuie folosit ulei(cel putin la aceasta reteta), nu arde si nu scoate fum. Parca nici nu faceam clatite, nu mirosea nimic in bucatarie.
Ingrediente pentru clatitele crispy: 125 gr faina, 250 ml lapte, un varf de cutit de sare, un ou, 2 linguri ulei; pentru umplutura: felii de sunca, felii de branza topita, pasta de ardei; pentru prajit: ou, ulei, faina, fulgi de porumb, praf chili, sare, piper.
Intr-un castron se pun faina, oul, sarea si uleiul. Se adauga treptat laptele si se amesteca energic pentru a nu se face cocoloase. Dupa ce aluatul este gata, se lasa pentru 10 minute la frigider.
Intre timp am spalat tigaia pentru ca am folosit-o pentru prima data. Atentie: nu se folosesc ustensile ascutite pentru a nu se zgaria.
Se fac clatitele(abia am reusit sa imi pun separat clatitele pentru mine, ca dispareau din farfurie!)
Clatita se unge cu pasta de ardei, se pune sunca si branza topita. Se inchide la capete pentru a nu iesi branza, si se ruleaza. Se da prin faina, ou(batut cu sare, piper si praf de chili) si fulgi de porumb sfaramati. Se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au racit se taie dupa preferinte.
Pofta buna!

vineri, 6 iulie 2012

CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI

Doamnelor si domnilor, sa bata tobele! Se anunta ceva important!  Daca va place sa gatiti sanatos si sa aveti bucataria utilata cu ustensile de cea mai buna calitate... ia priviti aici. Site-ul GATESTE SANATOS  a lansat pentru bloggeri campania Clatidiada bloggerilor culinari
Va invita sa testati calitatea germana a tigailor marca Fissler. 
Eu, una, imi doresc sa incerc aceasta tigaie. 
Succes tuturor!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...