duminică, 1 aprilie 2012

CARTOFI UMPLUTI, IN SOS DE CASCAVAL

Doar un cuvant pentru voi: DELICIOSI!
Ingrediente: cartofi(am folosit 5 cartofi mai mari) fierti in coaja, o conserva ciuperci, o ceapa mai mare(se poate pune si verde pentru culoare), ardei rosu, kaiser(cam 150 gr), ulei, 100 gr cascaval, 2 linguri faina, 600 ml lapte, nucsoara, sare, piper, unt, smantana Gran Cucina.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei impreuna cu kaiserul taiat cubulete. Dupa ce iese aroma si grasimea din kaiser, se adauga ciupercile si ardeiul rosu, taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper(atentie ca si kaiserul este sarat). Din cand in cand se amesteca ca sa nu se prinda kaiserul. Se tine pe foc pana se inmoaie ardeiul. Nu se adauga apa.
Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie pe lungime. Cu o lingurita(si cu mare grija pentru ca se rup usor) se scoate miezul.
Intr-o tava pentru cuptor se aseaza jumatatile de cartofi. Fiecare se umple cu compozitia de legume.
Separat se pregateste sosul de cascaval. Se topesc pe foc vreo 2 linguri de unt. Se pune faina amestecand energic pentru a nu se face cocoloase. Se adauga laptele treptat, amestecandu-se continuu. Cand sosul se ingroasa se adauga cascavalul dat pe razatoarea mare, putina nucsoara, sare, piper, smantana Gran Cucina(nu stiu cat am pus pentru ca am tot gustat pana am ajuns la gustul dorit). Se mai lasa doar un minut pe foc deoarece cascavalul se topeste foarte repede.

Se toarna sosul peste cartofi si se da la cuptor pana se face crusta maronie.
Pofta buna!

3 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Cred ca sunt grozavi.Eu imi fac mereu cascaval,asa ca am sa incerc.Pupici!

Anonim spunea...

buni, am mancat asa, dar in sos de usturoi. cred ca voi face

MONI spunea...

Incercati reteta. O sa va placa. Adica, sper ca o sa va placa. Stiti cum se spune: gusturile nu se discuta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...